Disney Fantasy

Disney Fantasy

 

Geschiedenis en de bouw

In februari 2007 maakte Disney Cruise Line bekend dat de opdracht van twee nieuwe schepen is gegeven aan de Meyer Werft in Papenburg, Duitsland. In maart 2009 is begonnen met het eerste schip, de Disney Dream. Toen dit schip bijna klaar was is ook het begin gemaakt met de bouw van de Disney Fantasy.

De kiel van de Disney Fantasy werd gelegd op 11 februari 2011. Op 9 februari 2012 werd het schip aan de Disney Cruise Line overgedragen en de Disney Fantasy had haar maidentrip op 1 maart 2012.

 

Ontwerp 

De Disney Fantasy is 40% groter dan de twee oudere schepen in de familie Disney Cruise Line, Disney Magic en de Disney Wonder, met een bruto tonnage van 129,690 GT, De lengte is
339,8 m de breedte 42 m. De Disney Fantasy heeft 1.250 hutten, kan maximaal 4.000 passagiers herrbergen en heeft een bemanning van 1458.

De Disney Fantasy verzorgt 7-daagse cruises in de West en Oost Caribean en heeft als thuishaven Port Canaveral.

Recreatie

De Disney Fantasy is voorzien van een 9 holes mini-golfbaan, een wandelroute, digitale sport simulators, een full-sized basketbalveld dat kan worden omgezet voor gebruik als een voetbalveld, volleybal en tafeltennis.

Het schip is voorzien van de eerste “water achtbaan” op zee, genaamd de “Aquaduck”. De Aquaduck is een 765 meter lange kronkelende glijbaan met een vier-dek drop en een baan die slingert over de rand van het schip en door de voorste schoorsteen van het schip. Er zijn 3 zwembaden. Alle zwembaden bevatten zoet water. De volwassen-only Quiet Cove Pool heeft een bar in het zwembad. Er zijn bubbelbaden voor volwassenen en gezinnen. Het schip heeft twee theaters: het Walt Disney Theatre (shows) en het Buena Vista Theater (films).

Restaurants

De Disney Fantasy heeft meer dan 6 restaurants aan boord. Alle restaurants zijn verschillend van thema, keuken, en kwaliteit. Elke familie heeft een dinerrotatie, waardoor elke avond in een ander restaurant gegeten kan worden. Doordat het bedienend personeel meeroteert van restaurant naar restaurant, heeft een familie de hele cruise de zelfde bemanningsleden die hen bedienen. Ook zijn er 2 speciale restaurants die niet toegankelijk zijn voor kinderen.

Restaurant Beschrijving Plaats
Royal Court Rotatierestaurant met tafelservice, met als thema de films van Assepoester en Doornroosje. Open voor ontbijt, lunch en diner. dek 3 midden
Animator’s Palate Rotatierestaurant met speciale effecten. Thema van het restaurant is het tekenen en ontwerpen van cartoonfiguren dek 3 achter
Palo Een restaurant aan boord waar kinderen niet welkom zijn. Een romantisch Italiaans restaurant met uitzicht op zee dek 12
Enchanted Garden Rotatierestaurant met tafelservice, met als thema de tuinen van het paleis in Versailles, Frankrijk. Open voor ontbijt, lunch en diner. dek 2
Remy Remy is een luxe retaurant voor volwassenen. Het menu is van hoge culinaire kwaliteit. Beter kun je niet krijgen op de Disney Dream. Voor dit restaurant gelden er ook speciale eisen betreft kleding. dek 12
Cabanas Buffet restaurant. Open voor ontbijt, lunch en diner. dek 11 achter

Gebieden voor kinderen en tieners
De Disney Fantasy heeft gebieden die bedoeld zijn voor de jongere passagiers:

De Oceaneer Club is een speeltuin voor kinderen van 3 tot 10 jaar oud op dek 5 midden.
Deze club heeft oven themaspeelplaatsen:
“Andy’s Room” (Toy Story)
“Monsters Academy” (Monsters, Inc.)
“Pixie Hollow” (Tinker Bell (filmreeks))
“Explorer Pod” (Finding Nemo)

Edge op dek 13, is een speelhoek voor kinderen van 11 jaar tot 13. In dit gebied, kunnen de kinderen mee aan chroma key presentaties, waar onder –andere activiteiten, kunnen ze doen alsof ze een deel van films en tv-shows van ABC en Disney, zoals een goede Be Morning America.

Vibe, een speciale club ontworpen voor 14-17 jarigen. De activiteiten omvatten videogames, cd jockeying. Het Vibe’s zonnedek omvat twee zwembaden, tafeltennis en nog veel meer. Vibe heeft een ook een smoothie bar. Vibe kun je vinden op dek 5.

Ook is er op de Disney Fantasy een Bibbidi Bobbidi Boutique op Dek 5, Midden. Dit is een speciale plek waar jonge prinsessen en piraten een complete makeover kunnen krijgen.

Nachtclubs en lounges

De Disney Fantasy heeft 11 nachtclubs en lounges. Elk met een ander thema.

Bon Voyage, lounge op Dek 3 midden. Drankjes en snacks de gehele dag.

Cove Café, een adults-only lounge op Dek 11 Voor. Een popularie hangout voor volwassenen.  Je kunt hier terecht voor koffie, een cocktail en een snack. Ook kun je er televisie kijken en surfen op internet.

Skyline, een adults-only sky bar op Dek 4, Achter in het Europa district . Skyline is een chique lounge die mooi uitzicht biedt op de skyline van Europa.

Currents, een bas op dek 13 Voor. Je kunt er een verfrissende cocktail krijgen.

La Piazza, an adults-only lounge op Dek 4 Achter in het Europa district. De inrischting is geïnspireerd op Italiaanse steden.

Meridian, an adults-only op Dek 12, Achter tussen de restaurants Palo en Remy. Hier kun je een drankje drinken voor of na je diner in genoemde restaurants.

Vista Café, een café/bar bar op Dek 4, Midden. Voor koffie en gebak in de ochtend en een heerlijke cocktaiil in de avond.

Waves, een Quick Service snackbar op Dek 12, Achter. Een full-service bar en snacks for gasten op de bovenste dekken.

O’Gills Pub, een Ierse pubmet donker hout en Iers bier op dek 4 Achter. Hier kun je een heerlijk biertje drinken en kijken naar live sport op grote schermen.

The Tube, een adults-only nightclub op Dek 4, Achter in het Europa district. Een verlichte Union Jack dansvloer, moderne inrichting, populaire cocktails en 4 originele Engelse telefooncellen.

Ooh La La, een adults-only lounge op Dek 4, Achter in hetthe Europa district. In de stijl van een Frans boudoir en Louis XIV stoelen

Voor meer informatie over de cruises met de Disney Fantasy klik hier