Jaarkaart

Disneyland Parijs

Als u minimaal 5 keer per jaar voor meerdere dagen Disneyland Paris wilt bezoeken, kan een jaarkaart voor u een voordelige keuze zijn. Een jaarkaart is snel gekocht aan de kassa en daarna kunt u op het park bij het jaarpas-bureau uw kaartje omwisselen naar een jaarkaart. Hiervoor wordt er een foto van u gemaakt. U kunt de jaarkaart ook op internet of per post bestellen maar dit gaat de eerst keer wat lastig.

Per 29 Maart 2017 zijn er nieuwe prijzen en nieuwe jaarpassen van toepassing in Disneyland Parijs

Je kunt bij Disneyland Paris een keuze maken uit 4 soorten jaarkaarten: Discovery, Magic Flex, Magic Plus, en Infinity. Iedere jaarkaart heeft zijn eigen specifieke voordelen. De jaarkaarten zijn beschikbaar voor alle gasten en de prijzen zijn hetzelfde voor zowel volwassenen als kinderen (vanaf 3 jaar).

Als u gaat kiezen voor een jaarkaart dan kan het van belang zijn dat u goed kijkt dat er bij de Fantasy dagen zijn uitgesloten om het park te bezoeken. De Jaarkaart bied ook een aantal extra kortingen .Denk bijvoorbeeld aan kortingen in restaurants en winkels, maar ook aan flinke kortingen op boekingen in de Disney hotels. Dan kun je zonder toegang tot de parken boeken. Dat noemen ze “room-only”. Je hebt immers al een toegangsticket.  

Jammer genoeg, maar leuk als je Frans spreekt, ontvang je 4 maal per jaar het ‘Envie de +’ magazine per email. Deze staat vol met nieuws, acties en andere informatie waar u gebruik van kunt maken. Niet alle acties en voordelen zijn beschikbaar voor alle soorten jaarkaarten. Hoe uitgebreider de jaarkaart, hoe meer voordelen en kortingen u krijgt aangeboden. Het magazine is ook digitaal beschikbaar in PDF-formaat. Naast het magazine ontvangt u ook tijdelijke aanbiedingen en uitnodigingen voor speciale events (alleen voor Dream) per email.

Blokdagen

Zoals ik al schreef heeft de Dream 365 dagen van het jaar toegang. Maar de Fantasy heeft wel blok dagen. kijkt u hiervoor op de site van Disneyland paris.

Klik hier om het overzicht met blokdagen Jaarpas Annuel Magic Plus

Klik hier om het overzicht met blokdagen Jaarpas Magic Flex

Klik hier om het overzicht met blokdagen Jaarpas Discovery

 

Aanschaf van uw jaarkaart in het resort

Als u eenmaal bent gearriveerd in Disneyland Paris, gaat u naar het Disneyland Park. Bij de kassa geeft u aan een jaarkaart te willen aanschaffen. U betaald vervolgens het volledige bedrag, waarna de medewerker de transactie afhandelt en u een tijdelijk toegangsbewijs meegeeft om het park binnen te gaan. Met dit toegangsbewijs gaat u naar het kantoor van Bureau Passeport Annuel in het park om de definitieve jaarkaart te laten maken. De medewerker bij dit kantoor verwerkt vervolgens uw persoonlijke gegevens, maakt een kopie van uw identiteitsbewijs en maakt een pasfoto voor op de jaarkaart. Als laatste tekent u de overeenkomst en ontvangt u de jaarkaart die direct geldig is.

Er zijn 2 kantoren van Bureau Passeport Annuel in Disneyland Paris waar u terecht kunt voor het aanschaffen van uw jaarkaart:

  • Bureau Passeport Annuel in het Disneyland Park, gelegen tegenover de Royal Castle Stage in Fantasyland en iedere dag geopend tot maximaal 20:00 uur.
  • Bureau de Donald (Donald’s Desk) bij de ingang van het Disneyland Park, gelegen aan de rechterzijde tegenover de zij-ingang van het Disneyland Hotel en incidenteel geopend op drukke dagen van 10:00 tot 16:00 uur

Kopen van uw jaarkaart per post

Als u uw jaarkaart al in huis wilt hebben vóórdat u vertrekt (en zo de wachtrijen voor de kassa en/of bij Bureau Passeport Annuel ontlopen), dan kunt u de aanschaf per post regelen. Hiervoor gebruikt u het speciale ‘Bon de Commande’ formulier van Disneyland Paris. (met dank aan Discoverthemagic) Helaas is dit formulier alleen in het Frans beschikbaar. Per formulier kunt u maximaal 2 jaarkaarten bestellen. Wilt u echter (als voorbeeld) 4 jaarkaarten bestellen, dan drukt u het document tweemaal af om alle gegevens te kunnen invullen.

Klik hier om het aanvraagformulier de downloaden. correct en volledig in te vullen. Maak tevens een extra kopie van alle documenten vóór u alles per post verstuurd naar Disneyland Paris voor uw eigen administratie. Hier een paar tips bij het invullen:

  • Bij ‘Addresse de livraison’ vult u de complete gegevens van het afleveradres in. Disneyland Paris zal de jaarkaart naar dit adres sturen. Vervolgens noteert u de persoonlijke gegevens van de nieuwe jaarkaarthouder bij ‘Membre 1′. Als het afleveradres hetzelfde is, hoeft u dit niet nogmaals te noteren bij ‘Adresse’. Vervolgens kruist u het vakje aan met de juiste jaarkaart. De volgende optie is alleen voor bestaande jaarkaarthouders die hun jaarkaart per post willen verlengen. Er wordt hier namelijk gevraagd naar de vervaldatum, het nummer van uw vorige jaarkaart. Als nieuwe jaarkaarthouder kunt u dit leeg laten. Als u meerdere jaarkaarten willen aanschaffen, dan herhaalt u bovenstaande stappen bij ‘Membre 2′ en eventueel op een nieuw formulier.
  • 2) Op de volgende pagina telt u de bedragen van alle jaarkaarten (indien van toepassing) bij elkaar op en noteert u deze bij nummer 2, eventueel met de extra optie voor een jaar lang ‘gratis’ parkeren een Francilien. Vervolgens vult u de datum van vandaag in en tekent u het document (verplicht).
  • 3) Als laatste dient u de betalingsgegevens te noteren bij nummer 3. Voor internationale gasten zijn alleen de opties met creditcard (Carte Bleue / Visa, EuroCard / MasterCard of American Express) beschikbaar. Kruis de juiste betalingsmethode aan en noteer het nummer, de vervaldatum en de 3 laatste cijfers van de achterzijde van uw creditcard. Vervolgens tekent u het document nogmaals bij ‘Signature obligatoire’ (verplicht).

Om uw bestelling per post af te ronden, dient u een aantal extra documenten mee te sturen. Naast het ingevulde ‘Bon de Commande’ formulier, dient u ook nog een kopie te maken van uw identiteitsbewijs (voor- én achterkant), een kopie van uw creditcard (voor- én achterkant) en uw pasfoto. Deze documenten stuurt u per aangetekende post naar het volgende adres:

Disneyland Paris
VPC Passeport Annuel
77 777 Marne La Vallée cedex 4
France

Hou er rekening mee dat de verzending van uw jaarkaart vanuit Frankrijk per post enige tijd kan duren. Gemiddeld duurt dit 4-6 weken vanaf het moment dat u de documenten per post verzend, afhankelijk van de snelheid van Bureau Passeport Annuel en de Franse post. Zorg dus dat u hier ruim op tijd mee bent. 

Heeft u vragen over uw bestelling per post en wilt u in contact komen met een Disney medewerker, dan kunt u mailen naar de Nederlandse klantenservice van Disneyland Paris via dlp.clientenservice@disney.com. Zij kunnen voor u navraag doen bij Bureau Passeport Annuel inzake de voortgang van uw aanvraag. Houd u rekening met een reactietijd van enkele werkdagen.

De huidige prijzen van de Fantasy en Dream jaarkaart zijn:

Verlengen

Als bestaande jaarkaarthouder kunt je kiezen voor verlenging van je jaarkaart. Dit gebeurt niet automatisch (u gaat telkens een éénmalige overeenkomst aan) en dit moet je dus zelf regelen. Verlenging kan je in het resort zelf regelen bij het Bureau Passeport Annuel of per post. Volg dezelfde stappen als hierboven bij ‘Aanschaf van uw jaarkaart per post’ om de jaarkaart te verlengen waarbij u hetzelfde ‘Bon de Commande’ formulier gebruikt. U dient hierbij de gegevens van uw huidige jaarkaart (vervaldatum, nummer en prijs) mee in te vullen.

Verlengen kan alleen in de gehele maand vóór de vervaldatum van de jaarkaart. Als uw jaarkaart bijvoorbeeld vervalt op 20 september, dan kunt u van 20 augustus t/m 20 september uw jaarkaart verlengen in het resort of per post. U kunt hierbij kiezen uit twee aanbiedingen. Als u ervoor kiest om de volle prijs te betalen voor uw verlenging, dan krijgt u van Disneyland Paris 6 maanden extra gratis. Uw jaarkaart is dan 16 maanden geldig, in plaats van de gebruikelijke 12 maanden. U kunt er ook voor kiezen om binnen een bepaalde periode 3 nieuwe jaarkaarthouders aan te leveren. U krijgt dan dezelfde jaarkaart bij uw verlenging geheel gratis voor de duur van 12 maanden. Meer over deze aanbieding hieronder bij ‘Parrainage’.

Upgraden

Je kunt je jaarkaart altijd upgraden naar een hogere jaarkaart. Je betaald dan het verschil tussen beide kaarten bij. De exacte prijs wordt bepaald door het bedrag dat op uw huidige jaarkaart staat vermeld. Na de upgrade blijft de originele einddatum van de jaarkaart hetzelfde. Upgraden kan alleen bij het Bureau Passeport Annuel.

Parrainage

Als bestaande jaarkaarthouder kunt u ook nieuwe jaarkaarthouders een jaarkaart laten aanschaffen. De nieuwe jaarkaarthouder krijgt dan 10% korting op de aanschafprijs (jaarkaart naar keuze). JIj als bestaande jaarkaarthouder krijgt een stempel op het speciale ‘Bon Parrainage’ formulier. Nieuwe jaarkaarthouders kunnen gebruik maken van deze 10% korting als zij minimaal 2 jaar geen jaarkaart hebben gehad. 

Als je een stempel wilt krijgen moet je dit samen met de nieuwe jaarkaarthouder bij het Bureau Passeport Annuel regelen. 

Als je 3 stempels hebt gespaard, krijg je bij verlenging van je jaarkaart een heel jaar gratis. U dient dan wel alle stempels binnen de geldigheid van het formulier te hebben verzameld. 

Het formulier is verkrijgbaar bij de kantoren van Bureau Passeport Annuel, maar ook digitaal te downloaden in PDF-formaat en wordt voor u ter plekke ingevuld door een medewerker. Tijdens de eerste maand dat u in het bezit bent van een jaarkaart, kan er geen gebruik worden gemaakt van deze aanbieding. Korting geven en sparen voor stempels is vanaf de tweede maand mogelijk.