13 t/m 28 Juni

 Aankomst dag op de cruise 13/5

Vanmorgen waren we al om half 7 wakker. Maar dat geeft niet want we moesten alle spullen in one koffers stoppen. Na een douche zijn we gaan ontbijten. Daniel en Lauren waren om 9 uur ook klaar en toen hebben we al onze koffers en tassen in onze Hyundai Santa Fe gezet. Met deze auto zijn we naar Orlando Airport gereden. Dennis, die bij Lauren en Daniel woont, is met zijn eigen auto er achteraan gereden.

Ik heb de auto op Orlando Airport ingeleverd en we zijn toen verder gereisd met een grote bus die we hadden gehuurd. Dennis brengt deze weer terug naar de Airport.

Om even voor elf uur waren we bij de terminal van de Disney Cruise Line. Daar konen we al snel door de security controle en naar de incheck balie. Daar stond er ook geen rij. Dat zijn we wel anders gewend. We hebben boardinggroep 1 gekregen dus konden als een van de eersten het schip op.

 

Om kwart over 12 waren we op het schip. We zijn naar dek 9 gegaan om daar bij restaurant Cabanas te lunchen. En daar kwamen we meteen een bekende van ons tegen: Sylvia uit Polen. Zij was tijdens onze 5 daagse cruise in 2014 op de Middellandse Zee onze serveerster.

 

Na de lunch zijn we naar onze stateroom gegaan. We hebben een stateroom om dek 6 achter. De stateroom ziet er prima uit. Reza uit Indonesië zal onze hut deze weken verzorgen.

Om kwart over 4 hadden wij de verplichte veiligheidsoefening. Daarna naar de Sail Away Party. Helaas kwam er net een regenbui over waardoor deze Party naar het Atrium op dek 3 werd verplaatst.

Op dek 4 hebben gewacht op het vertrek. Dat duurde langer dan we dachten. Er moesten nog wat zaken worden ingeladen. Uiteindelijk gingen om 10 over 6 de trossen los en vertrokken we.

Wij zijn toen naar het theater gelopen en hebben daar de Be Our Guest show gezien. Een voorproefje van optredens die we de komend 15 dagen te zien krijgen.
Na de show zijn we de winkels ingelopen en meteen daar wat inkopen gedaan. Toen terug naar onze kamer en om even voor half 9 naar restaurant Lumiere’s gelopen op dek 3. Daar hebben we heerlijk gegeten. Onze server is Mo uit Indonesië en assistent server is Santiago uit de Philippijnen. Mo is een oude bekende van Lauren en Daniel Zij hadden ook naar hem gevraagd.

Om kwart voor 10 waren we klaar met eten. Wij hebben nog wat drinken gehaald op dek 9 en zijn toen naar de kamer gegaan.

Ruud heeft dit verslag geschreven. En gezorgd dat we op internet kunnen want dat moet je kopen.

Morgen (en ook de 5 dagen erna) zullen we op de Atlantische Oceaan zijn. Hoop dat de oceaan rustig is. Tijdens het schrijven van dit verslag deint de boot flink heen en weer van links naar rechts.

 

 Eerste zee dag 14/5

Toen we gisteravond naar onze stateroom liepen was het schip wat aan het deinen. Dat is vannacht ook zo gebleven. Maar we hebben het wel erger meegemaakt. We hebben ondanks dat toch wel goed geslapen en om 7 uur zijn we opgestaan.

Om 8 uur zijn we met z’n tweeën gaan ontbijten bij Cabanas op dek 9.  Heerlijk buiten gezeten met een heerlijk ontbijt met een uitzicht over water, water en nog eens water. Dat zal de komende dagen ons uitzicht wel blijven. Hoogstens zien we een ander schip in de verte voorbij komen.

Na het ontbijt zijn we naar Fathoms op dek 3 gegaan. Daar wordt iedere morgen op zeedagen de show Good Morning Disney Magic gedaan. Deze wordt ook uitgezonden op één van de televisiekanalen van de Magic. De show werd gepresenteerd door cruise director Lesley en de assistent cruise director Ashley. Als gasten waren er de comedian Danny Buckler en het danspaar uit Wit Rusland, Roman en Svetlana. Zij doen deze cruise op de zeedagen altijd een dansles geven in verschillende dansen. Wij gaan daar zeker een keer kijken. Alle moeders in het publiek kregen een roos omdat het vandaag Moederdag is.

Na de show zijn we naar dek 9 gegaan en heb ik lekker even in de zon gelegen. Ruud heeft wat gelopen over de Magic. Even na 11 uur kwamen Daniel en Lauren bij ons zitten. Zij waren bezig met een wedstrijd om van 10 foto’s de locatie te vinden. Dat is aardig mogelijk. We hebben even wat gedronken en zijn toen met hun mee gaan zoeken op de dekken van de Magic.

Om 1 uur zijn we gaan lunchen bij Cabanas. Het smaakte natuurlijk weer heerlijk. Na de lunch zijn Daniel en Lauren naar hun stateroom  gegaan en wij hebben de winkels op dek 4 eens goed bekeken. Gisteravond was het daar te druk voor. Er hangen weer mooie spullen. Maar tijd genoeg. Ik heb een leuke shawl gekocht en voor een vriendin van ons een fotoalbum.

Daarna zijn wij ook even naar onze stateroom gegaan en hebben een middagdutje gedaan. Daar hebben we heerlijk de tijd voor. En na de drukke dagen in Orlando waren we daar ook wel aan toe.

Vanavond is het formal night dus we hebben ons even omgekleed en zijn toen naar het theater gegaan om daar de show van Twice Charmed te kijken. Na de show was het tijd om een paar mooie foto’s te nemen met o.a. onze kapitein van deze cruise: Marco Nogara.

Vanavond hebben gegeten in Animator’s Palate. Het smaakte heerlijk al was mijn geroosterde kip een beetje droog. Na het diner hebben we nog even wat gedronken in O’Gills Pub. Daar traden de Gothard Sisters op. Zij spelen Ierse muziek. Om elf uur waren we weer terug in onze stateroom. Daar meteen de klok een uur vooruit gezet. Want de komende week moeten we 6 uur verder totaal.

 Zonnige dag op zee 15/5

Vannacht zijn we een uur kwijtgeraakt. Tijdverschil met Nederland is nu 5 uur. We werden om 7 uur wakker. Lekker rustig gedaan en om half 9 gaan ontbijten bij Cabanas. Daniel en Lauren stonden toen al op dek 4 bij de desk waar je cruises kunt boeken. Vanaf vandaag zijn de cruises voor het najaar van 2018 te boeken. Zij gaan dan een cruise vanuit New York naar Bermuda maken. Deze bestemming heeft Disney nog nooit aangedaan. Wij zijn na ons ontbijt naar ze toegelopen en ook weer mee terug gegaan naar Cabanas. Zijn hebben toen ontbeten en wij wat gedronken.
       

 Na het ontbijt zijn we weer aan een fotowedstrijd begonnen. Deze was makkelijker dan gisteren. Om half 12 ben ik met Daniel en Lauren naar de Senses Spa op dek 9 gegaan en wij hebben daar een heerlijke Swedish Massage gehad.

Na de massage hebben we geluncht bij Cabanas en zijn toen verder gegaan met de fotowedstrijd. We hebben alles gevonden. Het was vandaag weer een prachtige zonnige dag dus ik heb daar nog even van genoten op het adults deck. Ruud, Daniel en Lauren hebben in de schaduw zitten lezen.

Om 5 uur naar onze stateroom gegaan om ons om te kleden voor de avond. Om half 7 zijn we naar de show van de a-capella groep The Edge Effect geweest. Een fantastisch optreden dat veel te snel af was. Na de show op de foto gegaan met een paar Disney Characters en gekeken naar een optreden van de Gibson Sisters. Vanavond gegeten in Carioca’s.

Na het diner zijn we naar Fathoms gegaan. Daar eerst een hilarische kwis gekeken met een fantastische komische presentator. Daarna een show van magician Hector uit Spanje. Erg leuk. Deze treed morgenavond in het grote theater op maar daar kunnen we niet heen omdat we dan aan het dineren zijn bij het specialiteiten restaurant Palo.

Om 11 uur waren we weer terug in de stateroom en hebben de klok weer een uur vooruit gezet. Dus vanaf morgen 4 uur tijdverschil.

Diner bij Palo 16/5

Vanmorgen werden we allebei pas weer om half 9 wakker. We hebben weer ontbeten bij Cabanas maar niet meer buiten. Het waaide een beetje te hard. Na het ontbijt zijn we even naar dek 3 gelopen om daar de nieuwe opdracht voor de Photo Challenge van vandaag te halen. Wij zijn meteen begonnen en toen we op dek 9 waren zijn we even wat gaan drinken. Daar liepen ook Daniel en Lauren langs die ook met de Photo Challenge bezig waren. Samen met hun de challenge afgemaakt.

 

Lauren en Daniel zijn toen naar de bioscoop gegaan en wij zijn gaan lunchen bij Cabanas. Bij de bioscoop bleek het erg druk dus onze vrienden zijn toen naar een Trivia wedstrijd gegaan.

De rest van de middag hebben we allemaal lekker op dek 9 gelegen en gezeten. Om 5 uur naar onze stateroom gegaan en even lekker op bed gelegen.

Om even na 7 uur zijn we naar dek 10 gegaan. Daar hebben we vanavond gegeten bij Palo. Dit is het Italiaanse specialiteiten restaurant waar allen volwassenen welkom zijn. Het was fantastisch om hier te eten. Het smaakte allemaal voortreffelijk. Daarom vandaag weer veel foto’s met eten.

Om half 11 waren we weer terug in de stateroom. Even onze nette kleding uitgetrokken en iets makkelijks aangedaan en toen nog even over het schip gelopen. Om 11 uur waren we weer in onze stateroom.

 Foto dag met character en prinsessen 17/5

We hebben heerlijk geslapen vannacht en zijn pas om kwart over 8 opgestaan. Om kwart over 9 zijn we naar dek 4 gelopen want we hebben vanmorgen een Character Breakfast in Animator’s Palate.

We hadden een a la carte ontbijt en langs onze tafel kwamen Donald, Pluto, Goofy en Mickey.

Na het ontbijt gestart met de Photo Challenge van vandaag. Om kwart voor 11 zijn we in de rij gestaan voor foto’s met Cinderella, Tiana, Rapunsel en Belle.

Na de foto’s weer verder gegaan met de Photo Challenge en op dek 9 wat gaan drinken. Daar was het behoorlijk fris. Dus vandaag een vest aan gedaan. Daniel en Lauren gingen bij Cabanas lunchen en daarna naar de stateroom. Wij hebben op dek 9 geluncht en zijn tegen 3 uur ook naar onze stateroom gegaan. Daar lekker op bed gelegen, wat gelezen en een middagdutje gedaan.

Om kwart over 6 ben ik met Ruud naar het theater gegaan en hebben we daar de show van Bret Shuford gezien. Hij is een musicalster die o.a. Lumiere (Beauty and the Beast) en Bert (Mary Poppins) op Broadway. Het was zijn eerste solo show die hij deed dus we hadden een mooie primeur. Het was een leuke show.

Na de show even terug naar de stateroom gegaan en om half 9 gaan dineren in Animator’s Palate. Het smaakte weer prima.
 

Vannacht verliezen we weer een uur en hebben we nog maar 3 uur tijdsverschil met Nederland.

 

 Dag in teken van van Piraten 18/5

Vanmorgen waren we om half 8 wakker. We zijn gaan ontbijten bij Cabanas en daarna hebben we onze eerste was ooit gedaan op een Disney schip. Op ons dek staan er 5 wasmachines en 6 drogers waarvoor je per was of droogbeurt 2 dollar per keer betaald. Het was er behoorlijk druk maar we konden precies achterelkaar een was en daarna de droger gebruiken

Vandaag hadden we geen zin in een Photo Challenge dus eerst even naar de Good Morning Disney Magic show gegaan en daarna naar dek 9 en hebben daar wat gedronken. Het was vandaag veel mooier weer dan gisteren en we hadden een mooie blauwe lucht. Dus we hebben ons maar even omgekleed en zijn lekker in de zon gaan zitten op het adults dek op dek 9. Daar hebben we tot laat in de middag gezeten. Dus we hebben vandaag echt een luie dag gehad. Heerlijk!!

Daniel en Lauren zijn in de loop van de dag ook bij ons komen zitten. Helaas heeft Daniel een beetje last van zijn keel. Hopen dat het niet erger wordt.

Om half 7 zijn we naar het theater gegaan en hebben daar de goochelshow van Danny Buckler gezien. Wij vonden het een beetje tegenvallen. Na de voorstelling op verschillende plekken op de foto geweest met Piraten achtergrond. Want het is vanavond Pirates Night. Wij hebben allemaal een Pirates shirt aangetrokken. Wij hadden deze in het Magic Kingdom nog kunnen kopen. Om half 9 gaan eten bij Carioca’s. In alle restaurants was er vanavond een Pirates menu.

Na het diner zijn Lauren en Daniel naar hun stateroom gegaan. Wij zijn naar dek 10 gegaan en hebben daar de Pirates in the Caribean Party gekeken die altijd afgesloten wordt met vuurwerk. Uniek zo midden op de Atlantische Oceaan.

Vannacht gaan we weer een uur voorruit. Dus morgen nog maar 2 uur verschil met Nederland. De overige 2 uren zullen na de Azoren en na Dover volgen.  

 

 6e zeedag (morgen aan land) 19/5

Vanmorgen werden we half 8 wakker en zijn meteen even naar de wasmachines gelopen om nog even een witte was te doen. Het was gelukkig nog niet zo druk. Dat was anders toen we de droger wilden gebruiken maar gelukkig was er nog één vrij.

We zijn daarna weer lekker gaan ontbijten bij Cabanas en zijn daarna naar dek 4 gegaan om daar in de D Lounge te kijken naar Anyone Can Cook. Daar liet de chef-kok van de desserts zien hoe je Chocolate Lave Cake maakt. Gaan we zeker thuis een keer proberen.

Wij zijn lekker naar dek 9 gegaan en hebben daar de rest van de ochtend en middag doorgebracht. Daniel en Lauren zijn vanmiddag naar de Spa gegaan. Rond 5 uur hebben we even weer met Davy gebeld via internet. Dat gaat prima. Morgen zijn we in Europa en dan zal het op de dagen aan land nog makkelijker gaan.

Om half 7 zijn we naar de show Walt Disney: The Dream goes on gegaan. Een leuke show. Na de show hebben we nog wat gewinkeld bij Mickey’s Mainsail.

Vanavond hebben we gegeten in Lumiere’s. Dat smaakte weer prima. Na het diner hebben we nog een paar foto’s met characters laten maken. Het is dan altijd heel rustig en je kunt dan leuke foto’s maken. Daarna zijn we terug naar onze stateroom gegaan en nog wat tv gekeken.

Vannacht zullen we aankomen in Porta Delgado op de Azoren. In de ochtend hebben we daar een excursie. Na ruim 6 dagen op zee zetten we dan even onze benen op vaste grond

 Een dag op de Azoren 20/5

Vanmorgen hebben we de wekker gezet. Maar dat had achteraf niet nodig geweest. Ik kon vannacht moeilijk in slaap komen en om even na haff 4 werden we opgeschrikt door een mededeling over de intercom in de kamer: Red team deck 3 hoorden we. En even later bleek waarom. We zagen allemaal rookwolken uit ons raam die vanaf dek 3 kwamen. Er was duidelijk een brand. Na 10 minuten was de rook weg maar de gangen en ook onze stateroom en op ons balkon stonk het naar rook. Dat trok gelukkig snel weg. We zagen op dit tijdstip de lichten van Porta Delgado al.

Na deze ongewone onderbreking nog even in slaap gevallen. Ruud was om 6 uur al weer wakker en kon zien hoe de Disney Magic afmeerde in de haven.

We zijn om 7 uur gaan ontbijten en van onze headserver John hoorden we dat er een brandje was geweest in restaurant Carioca’s op dek 3. Daar waren ze nu heel druk bezig om alles weer schoon te maken voor het diner van vanavond.

Na het ontbijt in Cabanas zijn we om kwart over 8 naar de D Lounge gelopen. Daar moesten we verzamelen voor ons Port Adventure van vandaag.

Om kwart voor 9 reden we met de bus weg. Eerst over de zuidelijke kustweg van het eiland en toen de hoogste berg van het eiland op. Op 1000 meter hoogte ligt daar een meer dat door een vulkaan is ontstaan. Alle eilanden van de Azoren zijn door vulkanen ontstaan. We hebben genoeg tijd gehad om foto’s te nemen. Toen we omlaag reden zijn we nog gestopt bij het heet water bron. Daar kwam werkelijk heet water onder onze schoenen naar boven.

We zijn verder gereden naar de andere kant van het eiland San Miguel naar het stadje Ribeiro Grande. Daar konden we even rondlopen. Er was niet veel te doen. Onze laatste stop was op een boerderij in Pino. Via een smalle weg met muurtjes aan beide kanten van de weg bracht onze ervaren chauffeur ons naar de boerderij. Daar hebben we eerst een rondleiding door de stal met paarden gehad en toen naar een gebouw gelopen waar we van een proeverij van kaas en wijn konden genieten. Als afsluiting hebben we nog naar een demonstratie met paarden gekeken.

Om half 2 waren we weer terug op het schip. Even nog wat gegeten bij Daisy’s Delites op dek 9 en toen met Lauren en Daniel op het adults deck lekker gekletst en wat gedronken. Om half 5 zijn wij naar hun stateroom gegaan. Wij hebben nog even op dek 9 in de zon gezeten en wat gelezen. Om half 6 zijn wij ook naar onze stateroom gegaan en rustig aan gedaan. Om half 9 zijn we naar Animator’s Palete gegaan en hebben daar heerlijk gedineerd. Het smaakt altijd fantastisch en onze overs Mo en Santiago verzorgen ons altijd perfect. Na het diner ben ik naar de stateroom terug gegaan. Ruud is met Daniel en Lauren nog even naar O’Gills Pub gegaan en was om kwart voor 11 weer terug.

Morgenochtend heb ik een afspraak in de Spa om mijn nagels te laten doen. Lekker even laten verwennen.

We hebben weer 2 dagen op zee voor de boeg en gaan vannacht weer een uur inhalen. Dus morgen nog maar 1 uur verschil. Dinsdag zijn we in Portland, woensdag in Dover en donderdag even terug in eigen land in Amsterdam.

 

  Een heerlijke dag op zee 21/5

Vanmorgen was ik om 7 uur al wakker. Ik heb zachtjes aangedaan en heb Ruud laten slapen.
Op dek 9 eerst een kop thee gedronken en toen ben ik naar de Spa gegaan. Daar hebben ze mijn nagels weer mooi gemaakt. Ben er heel tevreden mee. Ik was om kwart over 9 weer terug in de stateroom. We zijn toen samen naar dek 3 gegaan om a-la-carte te gaan ontbijten bij Lumiere’s.  Dat smaakte heerlijk.


Na het ontbijt zijn we naar restaurant Carioca’s gelopen omdat we ons daar moeten legitimeren omdat we naar Engeland gaan. Er zijn 2 beambten van de Engelse douane aan boord gekomen gisteren die iedereen moeten controleren. Geen idee waarom dit zo moet.

Daarna even terug naar de stateroom en naar dek 9 gegaan. Daar wat gedronken en gelezen. De zon schijnt alweer door de wolken door. We hebben deze cruise echt geluk.

Ruud is met Daniel en Lauren weer een Photo Challenge gaan doen. Om kwart over 1 zijn we met z’n vieren gaan lunchen bij Cabanas op dek 9. Na de lunch wilden we verder gaan met de Photo Challenge. Maar dat werd onderbroken door onze server Mo. Wij liepen bij hem langs bij de ingang van restaurant Lumiere’s en hij was mensen aan het verzamelen die een galleytour hadden gereserveerd. Dat is een tour die je een kijkje in de keuken geeft. Mo heeft geregeld dat wij met z’n vieren ook konden meedoen aan de tour.

De chefkok van de restaurants en de chef Pastry hebben ons tijdens een rondleiding door de keukens van Lumiere’s en Carioca’s allerlei bijzonderheden over het werk in de keuken verteld. Heel interessant zo een kijkje achter de schermen. En we mochten gewoon ook foto’s nemen.

Na deze leuke tour zijn we op dek 9 even wat gaan drinken. Lauren en Daniel gingen een middagdutje doen en wij zijn om 5 uur via de winkels terug gegaan naar onze stateroom.

Vanavond zijn we om half 7 gaan dineren bij Cabanas op dek 9. Dit is niet één van de drie restaurants waartussen je rouleert. Normaal is dit het restaurant waar een buffet voor ontbijt en lunch staat. Maar in de avond kun je hier ook a-la-carte dineren. Dat wilden we wel een keer proberen. Helaas wad het niet beter dan de andere restaurants. De steak van Ruud was niet medium maar bijna done. De groente was alleen geblancheerd en daarom was de bloemkool en wortelen nog hard.


Na het diner zijn we naar de show van Abbafab in het grote theater gegaan. Een coverband die de liedjes van Abba speelt. Voor ons heel heel herkenbaar. Het was een fantastische show en we hebben echt alles meegezongen.


Later deze week doen ze nog covers van Billy Joël en Elton John. Daar gaan we zeker even kijken.

  Een heerlijke maandag op zee 22/5

Vanmorgen zijn we om 7 uur opgestaan en naar de Fitness ruimte op dek 9 gegaan. Daar even op de loopband wat meters gemaakt. Terug in de stateroom even gedoucht en toen gaan ontbijten bij Cabanas.

Om half 10 zijn naar het Buena Vista Theater gelopen en hebben daar samen met Lauren en Daniel nog een keer Beauty and the Beast gekeken. De film was even na half 12 klaar en we zijn toen naar dek 9 gelopen om wat te drinken. Daar ook geluncht en toen weer een soort Photo Challenge gedaan. Deze keer waren er op verschillende dekken wat stickers geplakt die we moesten vinden. Dat lukte makkelijk.

Wij zijn daarna naar de winkels op dek 4 gelopen. En ze hebben daar vandaag speciale t-shirts van Disney Cruise Line in Amsterdam opgehangen. Die heeft Ruud meteen gekocht.
 

Even terug naar de stateroom gegaan en toen nog van de zon genoten op dek 9. Het was weer heel rustig op zee en zagen een ander cruiseschip passeren die richting zuiden ging.

Vanavond hebben we onze 2e formal night dus we hebben onze nette kleding weer uit de kast gehaald en zijn om half 7 naar de voorstelling van Tangled (Rapunsel) in het theater gegaan. Na de voorstelling zijn we naar Daniel en Lauren gelopen die in Fathoms zaten te wachten op de ABBA Fab Trivia. Een spelletje met allerlei vragen over Disney en muziek. We hebben toch een mooie 2e plaats behaald en een CD van ABBA Fab gewonnen.

We hebben vanavond gedineerd in Lumiere’s. Dat smaakte weer heerlijk. Ruud heeft zelfs een 2e Beef Tenderloin besteld. Deze was echt heerlijk. Daniel en Lauren “vierden” vandaag alvast hun
20-jarig huwelijk. Dat is pas later in het jaar maar je kan dit altijd opgeven bij je boeking om iets te vieren. Na het diner nog een paar mooie foto’s laten maken. Het was een gezellige avond.

Morgen zijn we in de loop van de ochtend in Portland. Wij hebben geen Port Adventure geboekt maar gaan met een pendelbus even naar het vlakbij gelegen stadje Weymouth.

Vandaag Portland en Weymouth 23/5

Vanmorgen werden we na 7 uur wakker. Even naar buiten gekeken op ons balkon maar er was nog geen vaste land in zicht. We zijn gaan ontbijten bij Cabanas en toen zagen we pas de kust van Engeland liggen. Rond 10 uur meerden we af in de haven van Portland waar we begroet werden door een sleepboot die water spuite. Het was het eerste bezoek van schip van Disney Cruise Line aan Portland.


Wij zijn rond half 11 naar dek 3 gelopen en daar gewacht tot we het schip af mochten. Met een echte Engelse dubbeldekker zijn we naar Weymouth gebracht. Vanuit de haven van Portland, waar ook marineschepen liggen, is er een gratis pendelbus naar Weymouth. Een prima service.

In Weymouth zijn we over de brug van de haven richting het centrum gelopen. Daar zijn een paar leuke winkelstraten met typisch Engelse winkels. Heel anders dan de winkelketens die we in Nederland zien in winkelstraten. Alleen Specsavers en McDonalds waren herkenbaar.

Na 2 uur hadden we het wel gezien en zijn we terug gelopen naar de bushalte. Daar werden onze paspoorten en Key to the World pas gecontroleerd. Voordat we op het schip waren gebeurde dit nog 2 keer. Beetje overdreven misschien. Maar gezien alle trieste gebeurtenissen in Manchester gisteravond zijn er misschien overal extra veiligheidsmaatregelen. Op het schip was het heel erg rustig. Omdat we pas tegen 11 uur van het schip af mochten waren alle Port Adventures eigenlijk nog op weg. De laatsten vertrokken toen wij terug naar het schip gingen.

Wij hebben op dek 9 wat gedronken maar het was zo fris dat we weer terug zijn gegaan naar onze stateroom. Om half 6 zijn we naar dek 10 gegaan. Inmiddels speelden beneden bij het schip een fanfare en een doedelzakspeler. Al met al was het een erg leuke ontvangst en afscheid van Portland. Omdat dit het eerste bezoek aan Portland was kwamen er wellicht ook een aantal bussen na het uiterlijke tijdstip van 7 uur weer bij de boot aan. Veel bussen deden er lang over om vanaf Stonehenge weer bij de haven te komen. Ook hoorden dat er mensen ook te laat bij de bus terug kwamen. Maar er waren veel bussen laat en er stond een flinke wachtrij om het schip weer op te komen.

Doordat er veel mensen laat aan kwamen van een Port Adventure mistten, waren ze ook de laat voor de eerste zitting van het diner (18.00u). Deze mensen moesten dus eten bij Cabanas (beperkte plaats) en anders bij Pete’s Bites (hamburgers, hotdogs e.d.) Alle andere gelegenheden waren al gesloten. Dit leidde natuurlijk tot veel klachten. Maar daar moet je gewoon rekening mee houden als je een Port Adventure boekt die laat terug komt.

We hebben vanavond heerlijk gedineerd in Animator’s Palete.

Na het eten nog even gewinkeld en geklaagd over de wasmachine op dek 6 die gaten in mijn vest en rok heeft opgeleverd. Ik heb hier wel een vergoeding gekregen. Heel netjes.

Morgenochtend zijn we in Dover en gaan dan een Port Adventure naar Canterbury doen.

 Een Heerlijke dag Kent 24/5

Vanmorgen hebben we de wekker gezet op half 7. We moesten ons namelijk al om 8 uur melden voor ons Port Adventure van vandaag.

Even gedoucht en toen naar Cabanas gegaan voor ons ontbijt. In de haven van Dover was het heel erg mistig. Dus we zagen niet veel van de omgeving toen we aanmeerden. Na het ontbijt zijn we met Lauren en Daniel om kwart voor 8 naar dek 3 gelopen om te verzamelen in Fathoms. Om kwart over 8 konden we vertrekken en eenmaal in de bus richting binnenland verdween de mist ook heel snel. Onze gids vertelde dat dit wel vaker voorkomt.

Ons Port Adventure voor vandaag was Canterbury Cathedral. Deze kathedraal is de hoofdzetel van de Anglicaanse kerk. Om 9 uur stapten we uit in het centrum van Canterbury en na een korte wandeling met een aantal stops bij belangrijke gebouwen kwamen we om kwart voor 10 bij de kathedraal aan. Helaas stond deze deels in de stijgers.

De kathedraal is prachtig van binnen. Er ligt ook een hele historie verborgen in dit gebouw dat al meer dan 1400 jaar in gebruik is. We zijn de hele kathedraal doorgelopen en het was indrukwekkend.Na de bezichtiging zijn we door de hoofdstraat teruggelopen en nog wat gedronken bij de Starbucks. Om kwart voor 12 vertrokken we weer richting Dover. We zijn nog even langs Dover Castle gereden dat heel mooi boven Dover op een heuvel ligt. Vanaf ons schip hebben we daar mooi uitzicht op. Ook op de beroemde White Cliffs of Dover.

We hebben met z’n allen bij Lumiere’s geluncht.

Lauren en Daniel zijn nog met een pendelbus naar Dover Castle gegaan. Wij zijn op het schip gebleven en hebben genoten van het mooie weer. Ruud heeft een rondje met de videocamera over het schip gedaan.

Om kwart over 5 zijn wij naar onze stateroom gegaan. Daar lekker gedoucht, gelezen en op ons balkon van ons uitzicht genoten. Het is een af en aan gaan van veerboten van DFDS en P&O ferries. De kanaaltunnel heeft er dus niet voor gezorgd dat deze ferries zijn verdwenen.

Om half 9 zijn we gaan dineren bij Carioca’s. Deze cruise niet ons favoriete restaurant maar vanavond smaakte her prima. Onze server Mo geeft ons altijd prima adviezen over het menu.

Na het diner zijn wij naar de stateroom terug gegaan. Morgenochtend willen we vroeg op om onze tocht door het Noordzeekanaal mee te maken richting Amsterdam. Wij zijn benieuwd hoe de ontvangst van de Disney Magic zal zijn.

 Een dag Amsterdam 25/5

Vandaag een speciale dag; naar Amsterdam. We waren vanmorgen al vroeg wakker en even voor
6 uur zagen we vanaf ons balkon de ingang van het Noordzeekanaal al liggen. De fabriek van Tata Steel (vroeger Hoogovens) kun je van veraf al goed zien.

Even snel gedoucht en toen naar dek 10 gelopen waar we de binnenkomst in het kanaal en de sluizen goed konden zien. Er waren heel veel mensen vroeg opgestaan en het was gezellig op dek 10. Crewmembers zorgden voor koffie, thee, chocomel en een croissant. Na 15 minuten was de sluis weer open en konden we het Noordzeekanaal op varen. Echt leuk om dit een keer mee te maken op zo een groot schip.

Even na 9 uur meerden we aan bij de Passenger Terminal Amsterdam. Wij hebben geregeld dat we al wat bagage van boord af mee kunnen nemen. Daarvoor moesten we een formulier invullen en was het niet nodig om via de douane te gaan. Erg handig. Samen met Daniel en Lauren zijn we van boord gegaan.

In de terminal stond onze zoon Davy en mijn schoonmoeder ons op te wachten en werden we verwelkomt door een havenkoor.

Wij hebben de koffers in de auto van mijn schoonmoeder gezet en zijn toen met z’n vijven via de snelweg naar Haarlem gereden. Daar geparkeerd en de Grote Houtstraat ingelopen. Bij een barrista-bar hebben we wat gedronken en gebak gegeten. Daarna verder gewandeld richting het plein waar de grote kerk staat. Daar hebben we even gewinkeld in de souvenirshop en leuke foto’s gemaakt. Om kwart over 12 zijn we weer in de auto gestapt en naar Overveen gereden. Daar hebben we in restaurant de Hemelse Pannenkoek geluncht. Het smaakte heerlijk.

Omdat het mooi weer was hebben we ons ritje naar het strand maar niet gedaan. Er stond een flinke file richting Zandvoort en Bloemendaal. We zijn daarom naar ons huis in Amstelveen gereden. Toch gek even thuis komen tijdens deze cruise. Heerlijk even in de tuin gezeten. Daniel en Lauren konden zo ook even hun mail e.d. goed bekijken. Vrienden en familie kwamen ook nog even langs.

Om kwart over 4 heeft Davy ons weer teruggebracht naar het schip. Daniel en Lauren zijn wat gaan inpakken en wassen. Zij gaan volgende week nog een week door Engeland reizen. Wij zijn naar dek 9 gegaan en daar wat gedronken en gekletst met een mede-cruiser uit Washington State.

Op ons balkon hebben we het vertrek uit Amsterdam bekeken. Om te kunnen draaien moest het schip nog verder het Noordzeekanaal opvaren richting de Schellingwouderbrug. Daar is een breed stuk kanaal en daar konden we draaien. Toen konden we weer richting Noordzee varen.

Om 10 voor 9 kwamen we op de plek waar Davy en nog meer familie en vrienden stonden om ons uit te zwaaien. Erg leuk!!. Hierna zijn we gaan dineren bij Lumiere’s. Het smaakte natuurlijk weer prima. Het dessert was o.a. de Chocolate Lava Cake. Dat smaakte echt prima. Bij de sluis werden we nog een keer uitgezwaaid door een deel van de familie en vrienden die daar heen waren gereden. Rond 10 uur voeren we de Noordzee op.

Vanavond ging op kwart voor 11 de nieuwe film van de Pirates of the Caribean in premiere. Wij zijn daar met z’n allen heen gegaan. Ruud heeft de film niet helemaal gezien. Het was een lange dag en na een uur is hij naar de stateroom gegaan. Ik heb de film samen met Lauren en Daniel afgekeken en was rond 1 uur weer in de stateroom. We gaan de film volgende week nog wel een keer kijken als we thuis zijn.

Een frisse dag op zee 26/5

Het was een lange dag gisteren dus we zijn pas om half 9 opgestaan. Om half 10 gaan ontbijten bij Cabanas. Helaas varen we in dichte mist en horen we om de 2 minuten ook de misthoorn. Na het ontbijt even naar de winkels gegaan en daar de laatste inkopen gedaan; fotoalbums voor ons en nog één voor onze vriendin Linda.

Daarna naar dek 4 gegaan en bij Shutters onze cruisefoto’s uitgezocht. Tijdens de cruise zijn er heleboel gemaakt en we hebben er 20 uitgekozen die we geprint meenemen.

Naar dek 9 gegaan om even wat te drinken. Daar was het door de mist en koude noordenwind erg fris en we hebben onze thee en koffie mee naar de stateroom genomen. We hebben lekker lui gedaan. Om  kwart over 1 weer naar Cabanas gegaan om te lunchen. Daar kwamen we ook Daniel en Lauren tegen. Met hun na de lunch nog een keer naar de winkels gegaan, foto’s van hun helpen uitzoeken en op dek 9 een ijsje gegeten. Inmiddels is de mist namelijk weg en schijnt de zon volop. De koude wind maakt het echt nog wel fris. Om half 5 terug naar onze stateroom gegaan.

Vanavond is er een semi formal night. Dus wel even ons omgekleed voordat we om half 7 naar de show Disney Dreams zijn gegaan in het theater. Het was weer een geweldige show met een hele goede Elsa.

Na de show hebben we samen met Lauren en Daniel een heerlijk glas Prosecco gedronken voordat we aan het diner in Animator’s Palate. We moesten eerst een tekening inkleuren voordat we aan ons diner mochten beginnen. Later kregen we deze tekeningen allemaal op de digitale schermen in het restaurant te zien. Erg leuk. Het diner smaakte ook weer heerlijk.

Na het diner even terug naar de stateroom en om kwart over 10 naar Fathoms op dek 3 gelopen. Daar speelde ABBAfab covers van Billy Joel, Elton John en ook nog wat ABBA. Het was geweldig gezellig. ABBAfab is een heel veelzijdige band met goede zangers en zangeressen. Als je hun op je cruise hebt, ga zeker kijken en luisteren!

We waren om half 12 weer terug in de stateroom. Vanaf ons balkon zien we de lichten aan de kust van Zweden al liggen en varen we zuidwaarts richting Kopenhagen. Daar zullen we denk al vroeg in de ochtend zijn.

We hebben dan een hele dag in Kopenhagen. Morgenavond gewoon weer aan boord voor ons laatste diner en dan zondagochtend afscheid nemen van de Disney Magic.

 Laatste dag van onze onvergetelijke cruise 27/5

Vanmorgen hebben we de wekker om 7 uur gezet. We waren echter al wat vroeger wakker en zagen toen Kopenhagen al dichtbij komen. Gedoucht en de tas ingepakt voor een dagje Kopenhagen.

Om half 9 zijn we samen met Lauren en Daniel a-la-carte gaan ontbijten bij Lumiere’s. Dat was weer heerlijk. Om even na 9 uur zijn we het schip afgelopen. Ons schip ligt afgemeerd aan de Langelinie maar daar is helemaal geen enkele vorm van een terminal. Het is echter wel dichtbij het centrum van Kopenhagen en daarom liggen we daar de hele dag. Vannacht om half 5 gaan we een stukje verplaatsen naar de Oceankaj waar er wel terminals zijn die nodig zijn om de koffers uit te laden en de nieuwe gasten voor de volgende cruise in te kunnen checken.

We hebben al op internet een voucher gekocht voor de Hop-on-Hop-off bus en boot. De bus stond al voor het schip klaar. Met deze bus kun je verschillende tours doen. Wij hebben gekozen voor de Mermaid tour. Wij zijn in de bus blijven zitten tot de stop waar we konden overstappen op de boot. Met de boot hebben we een tocht door Kopenhagen gemaakt langs allerlei bezienswaardigheden. Ook langs de beroemde Kleine Zeemeermin. En ze is inderdaad klein.

Om half 1 stapten we weer uit de boot en zijn de grote winkelstraat van Kopenhagen ingelopen. En natuurlijk kwamen we daar ook een Disney Store tegen. Daar nog een leuke mok gekocht. We zijn gaan lunchen bij een restaurant net buiten de dure winkelstraat. Ook voor het eerst smorebröd gegeten. Dat lijkt heel erg op ons roggebrood.

We zijn daarna naar nog een bekende straat van Kopenhagen gelopen: de Nyhavn. Een prachtige gracht met kleurrijke huizen en heel vel toeristen. Wij zijn aan de schaduwkant gaan lopen waar je echt een mooi uitzicht hebt op alle huizen. Ook zit er daar een leuke winkel over Hans Christian Andersen. De schrijver van vele sprookjes die Walt Disney heeft geïnspireerd.

Om de hoek van de Nyhavn is er weer een halte van de Hop-on-Hop-off bus en daarmee zijn we naar de Kleine Zeemeermin gereden. Daar was het erg druk en het beeld is niet erg bijzonder. Ons schip ligt vandaag op loopafstand van de Kleine Zeemeermin en we zijn daarom naar het schip terug gelopen. Even naar de stateroom gegaan en daarna met z’n allen een ijsje gegeten op dek 9. Omdat we naar een andere pier verhuizen moesten we ons plan wijzigen hoe we morgen naar de luchthaven gaan. Een taxi is net iets goedkoper dan de Disney Express maar we hebben toch ervoor gekozen om met de Disney Express te reizen. Dan is het geregeld en wellicht zullen veel andere gasten ook een taxi zoeken.

Ik ben nog even lekker van de zon gaan genieten op dek 9. Het was vandaag een prachtige zonnige dag met een temperatuur van maximaal 26 graden. Echt heerlijk. Ruud heeft gekeken hoe 4 andere cruise schepen vertrokken die achter ons lagen.

Om kwart voor 6 zijn wij naar onze stateroom gegaan en hebben de grote koffer ingepakt. We zitten net onder het maximale gewicht.

Om half 9 zijn we voor ons laatste diner naar Carioca’s gegaan. Daar hebben we kunnen regelen dat Ruud’s favoriete voorgerecht speciaal voor ons vieren gemaakt is: Franse Uiensoep. Het smaakte voortreffelijk. Net als alle andere gerechten op het speciale Frozen menu van vandaag.

We zijn allemaal terug gegaan naar de stateroom en daar kregen we nog een mooie litho van onze cruise. Ook hebben we onze foto’s die we gemaakt hebben even uitgewisseld.

Om 11 uur zijn we gaan slapen. Morgenvroeg verplaatst de Magic zich even. Wij hebben morgen om kwart over 8 ons afscheidsontbijt en daarna gaan we met de bus naar de airport. Wij hebben dan nog alle tijd. Onze vlucht gaat pas om tien over half 3.

Tot morgen. Dan nog een verslag van onze laatste dag van deze onvergetelijke vakantie.

  Afscheid van de Magic het was onvergetelijk 28/5

Vannacht hoorden we om half 5 de motoren starten om naar de andere terminal te varen. Dat hoor je zeker als het schip ook nog moet draaien. We zijn daarna toch nog wel even in slaap gevallen.

Om 7 uur zijn we opgestaan en de laatste spullen in de koffertjes gestopt. Onze grote koffer is gisteravond al opgehaald. Die wordt dan naar de terminal gebracht. Dan hoef je er niet mee te slepen.

Om kwart over 8 zijn we naar Carioca’s gegaan voor ons laatste ontbijt. Een bekend ontbijt voor ons op zo een laatste ochtend. Wel anders was dat we niet op dek 3 het schip afliepen maar op dek 1. Dat komt omdat Kopenhagen geen “slurf “heeft die op dek 3 kan aansluiten. Jammer. Ook de verwelkoming van nieuwe gasten is zo niet leuk.
In de terminal hadden we al snel onze koffers gevonden. De helft van de koffers was natuurlijk al weg omdat wij als 2e groep gingen ontbijten.

We hebben een bus transfer geboekt naar de luchthaven en we waren al snel op weg. Het duurde toch 40 minuten voordat we op de luchthaven waren. Je moet namelijk heel Kopenhagen door met heel veel verkeerslichten.

Op de luchthaven eerst de koffers van Daniel en Lauren afgegeven bij Norwegian en toe de koffers van ons bij KLM. De wachtrij bij de security was ongeveer 10 minuten. Dat viel wel mee.

We hebben samen nog wat gedronken bij de Starbucks en zijn toen richting de C terminal gelopen waarvan Daniel en Lauren zouden vertrekken richting London Gatwick. Daar is er echter een paspoortcontrole dus daarvoor hebben we afscheid van onze vrienden genomen. We hebben elkaar beloofd dat we samen ook nog een keer de Panama Kanaal Cruise samen gaan doen van Florida richting Californië (of andersom).
Wij zijn nog wat over de airport van Kopenhagen gelopen. Er zijn heel veel verschillende winkels. De airport was alleen niet erg schoon. Maar we zijn de laatste 2 weken natuurlijk erg verwend.

Om 2 uur konden wij ook boarden voor onze vlucht naar Amsterdam. We vertrokken 5 minuten na schema maar waren om 4 uur (15 minuten eerder) al bij gate D10 op Schiphol. Gelukkig niet weer de hele D-pier aflopen naar de hoofdterminal.


Davy stond ons al op te wachten en om 5 uur waren we weer thuis in Amstelveen. Nu nog allen uitpakken, wassen, opruimen e.d. Maar dat komt wel goed.

Het was een heerlijke, onvergetelijke vakantie. Begonnen met 4 drukke dagen in Disney World en gevolgd door een 15 daagse cruise met ons favoriete schip: de Disney Magic.
Wij hopen dat we jullie met plezier onze verhalen hebben gevolgd.

Tot de volgende keer.