Trip Report Anaheim juli 2012

 

 

Donderdag, 19 juli 2012

Vanmorgen weer ontzettend vroeg wakker maar dat is niet erg. We hebben vanmorgen eerst een reisdag: we rijden van Las Vegas naar Anaheim. Een rit die 4,5 uur heeft geduurd.

In het hotel aangekomen was onze kamer gelukkig al klaar. Even wat spullen uitgepakt, even omgekleed en we zijn lopend naar Disneyland gegaan. Het ligt tegenover ons hotel dus ver lopen is het niet.

Eerst naar het Disneyland Park gegaan. Meteen zie je het grote verschil met Disneyland Parijs.
De gebouwen in Main Street zijn lager en het kasteel is veel kleiner. Je ziet het bijna niet!!!

Eerst even naar Fantasyland gelopen en daar als eerste een attractie gedaan die we echt niet kennen: Mr Toad’s Ride. Daarna ook nog Storybook Land, Roger Rabbit’s Ride en It’s a Small World. En deze laatste was echt een verrassing. Best leuk en heel lang.

Het was weer lekker warm vandaag. Niet zo warm als in New York en Las Vegas maar toch tegen de 30 graden. Dus tussendoor een paar keer gaan zitten om wat te drinken. Ruud kreeg zelfs 2 bekers drinken gratis omdat het afrekenen met korting niet goed lukte.

Ook hebben we meteen even gekeken naar de Soundsational Parade. Dat was heel leuk.

  
Nog even een snack gegeten in Tomorrowland en toen zijn we terug gegaan naar ons hotel. Ik ben toen met Ruud even met de auto naar een kleine supermarkt gereden om ons ontbijt voor de komende dagen te regelen. Dat was niet zo makkelijk maar het is gelukt. Op de kamer nog wat gegeten en tegen half negen zijn we naar Downtown Disney gelopen. Daar zien we veel winkels die ook in Disney World te zien zijn. Maar het ziet er goed uit.

Om half 11 waren we weer terug op de kamer en zijn heerlijk gaan slapen.

Vrijdag, 20 juli 2012

De eerste week zit er al weer op. Gaat het toch snel he maar we hebben er nog 2 te gaan.
Vanmorgen stonden we vrijwillig om 6 uur op. Ruud had namelijk het voor elkaar gekregen om vandaag en morgen een early admission tot de parken te hebben. We kunnen dus vandaag al om 7 uur het Disneyland Park in. Belachelijk vroeg maar het was al lekker weer en de eerste 2 uur was het erg rustig in het park. Om 7 uur waren bijna alle attracties in Fantasyland en Tomorrowland open. Ruud was alleen het geheugenkaartje van onze kleine camera vergeten. Maar gelukkig hebben we ook altijd nog onze grote spiegel reflexcamera bij ons. Dus die maar gebruikt.

We hebben dan ook van een aantal leuke attracties genoten. Echt speciaal was de Finding Nemo Submarine Voyage. Je gaat een kleine “duikboot” in. Je gaat nooit echt naar beneden maar het is leuk gemaakt.

Het was vandaag weer leuk om de attracties hier met die van Disneyland Parijs te vergelijken. Het lijkt allemaal wel op elkaar maar the Pirates of the Caribean is helemaal in een andere volgorde.

Wat Parijs niet heeft is een waterattractie als Splash Mountain. En Ruud werd er echt nat in. Maar het is vandaag weer prachtig weer dus zijn broek droogde snel op.

Om 12 uur besloten we om maar eens naar het andere park te lopen: Disney’s California Adventure. De ingang van het park is een kopie van de Hollywood Studio’s in Disney World.

Een aantal attracties uit de 4 parken van Disney World zijn in California Adventure te vinden.

Het was best leuk om voor het eerst een totaal onbekend park te betreden. Natuurlijk was het andere park hier ook nieuw voor ons maar dat lijkt toch veel op de Magic Kingdoms in Disneyworld en Disneyland Parijs. |

Eerst zijn we naar de Paradise Pier gelopen en hebben daar de Little Mermaid Ride gedaan. Deze wordt nu nog gebouwd in DisneyWorld. Davy is daarna in, volgens hem één van de gaafste achtbanen ooit, gegaan: California Screamin. De baan ziet er ook prachtig uit.

In het park zijn er veel restaurants te vinden. Genoeg keus voor de lunch. De Ceasar Salad smaakte heerlijk.

Heerlijk even rond gewandeld en Ruud en Davy zijn al een keer in de Radiator Spring Racers geweest. Dit is een attractie in het nieuwe Carsland dat vorige maand geopend is. Zij hebben de single riders line genomen. Zo hoef je niet ruim 2 uur te wachten. Het was een gave rit. Morgen doen we hem zeker nog een keer met z’n allen.

Later in de middag hebben we ook de Aladdin Musical gezien. Een erg leuke show met veel humor. Als je hier ooit bent mag je deze show niet missen. Om half 5 waren we terug op onze kamer en hebben we even van de Guest Laundry gebruik gemaakt. We zijn nu een week onderweg en schone kleding begon wat schaars te worden.

We hebben op onze kamer gegeten en zijn toen het donker werd terug gelopen naar het park. Daar hebben we genoten van Fantasmic, the Magic the Memories and You en het vuurwerk.

We waren om half 11 weer terug op de kamer. Morgenochtend weer vroeg op. Dan naar het California Adventure.

Zaterdag, 21 juli 2012

Net als gisteren hadden we ook vanmorgen vroeg toegang tot één van de parken. En dat was vandaag California Adventure. Vandaag gaan we nog meer genieten,

Ruud en Davy wilden eerst naar de Radiator Spring Racers. Maar dat was een teleurstelling. Er was een storing en na 40 minuten hielden ze het in de wachtrij voor gezien. Ik was inmiddels in de rij voor een fastpass voor deze attractie gaan staan. Die ging pas om 8 uur open. Dit omdat dan ook pas het park voor alle gasten open gaat. En omdat deze attractie enorm populair is en er maar weinig fastpassen worden uitgegeven, was het ook niet vreemd dat in één uur alle passen waren vergeven.

En je moet er rekening houden dat je ook nog een fastpass moet halen voor de World of Color. Deze show is ook heel populair en voor een goede plek moet je een fastpass hebben. Wij hebben er 3 gehaald en kregen een plek in de blauwe zone.

Ons is vandaag wel een aantal dingen opgevallen. Er zijn hier 2 attracties (Soarin en Toy Story Mania) die in Disney World razend populair zijn. Daar kun je eigenlijk niet zonder fastpass in. Anders staat er een lange wachtrij. Hier in het California Adventure is dat anders. De attracties zijn hetzelfde maar er stond maar maximum 40 minuten wachtrij. Wij konden vanmorgen beide attracties binnen een kwartier doen.

Ook opvallend is dat de castmembers hier meestal uit de buurt komen en niet zoals in Disney World en Disneyland Parijs uit verschillende landen. Ook kom je hier nauwelijks Nederlanders tegen. Na 2 dagen in de parken hebben we nog geen Nederlandse woord opgevangen.

Verder zijn er in het California Adventure ontzettend veel shows op straat en op kleine podia. In ieder deel van het park is er altijd wel iets te zien en te horen.

Het weer zit vandaag weer ontzettend mee. Het is weer stralend blauw in de lucht en het was weer ruim 30 graden.

In de middag hebben we lekker even gezwommen in het kleine zwembad van ons hotel. Tegen de avond zijn we weer terug gelopen naar het California Adventure. Daar even heerlijk in een restaurant op de Paradise Pier gegeten. Toen gaan wachten op de World of Color. De show was werkelijk prachtig. Disney Dreams in Disneyland Parijs is mooi maar deze show komt vlak in de buurt. We waren voor 10 uur al weer terug in ons hotel.

Zondag, 22 juli 2012

Vandaag hadden we een tour naar Hollywood gereserveerd bij Starline Tours. Voor de tour even heerlijk ontbeten bij het restaurant Denny’s wat naast ons hotel zit.

Om even over 9 werden we bij ons hotel opgehaald. We werden eerst naar een verzamelpunt in Anaheim gebracht en daar konden we in de kleine bus stappen die de tour ging maken. We hadden een leuke chauffeur die heel veel vertelde over de punten waar we langs reden.

We maakten eerst een rondje door Evendale. Het eerst luxere deel waar in de begin van de 20e eeuw de rijken gingen wonen. Schitterende houten huizen die mooi gerenoveerd zijn.

Toen gingen we richting Hollywood.

En even later reden we al op Hollywood Boulevard. Daar ligt de Walk of Fame met honderden sterren. We konden even een half uur de bus uit om daar alles te fotograferen en om souvenirs te kopen.

Na de stop zijn we door Rodeo Drive gereden. De duurste winkelstraat ter wereld volgens onze chauffeur. En dat kan wel kloppen. Alle grote, dure merken zitten hier. Ook aan de auto’s die hier in de buurt rijden kun je zien dat dit een van de chique buurten is.

Onze volgende stop was bij de toeristiche Farmers Market. Daar hebben we evn gegeten en door de winkelstraat gelopen die er ook zit. Via Melrose Avenue ging het toen weer terug richting Anaheim.

Van de chauffeur hebben we al vast een tip gekregen hoe we morgen naar het vliegveld moeten rijden. Toen hij hoorde dat wij uit Nederland kwamen vertelde hij dat hij ooit een film heeft gemaakt in Maassluis. Dat had te maken met de 2e wereldoorlog. Hij had overigens alle tijd om met zijn passagiers te kletsen. Wij zaten maar met 9 in een bus voor 30.

Om half 3 waren we weer keurig terug afgezet bij ons hotel. Even naar de kamer gegaan en toen naar het California Adventure gelopen. Daar hebben we een rondleiding gedaan door een bakkerij waar ze zuurdesem brood maken. Ook een lekker brood gekocht.

Davy heeft nog even van California Screamin genoten en we zijn nog door de tentoonstelling Making of Cars Land gelopen, Om half 5 waren we weer terug in ons hotel.

Ruud en Davy zijn om 8 uur weer naar het Disneyland Park gelopen en hebben daar de show van de Magic, the Memories and You gezien. Hier wordt dat geprojecteerd op It’s a Small World omdat het kasteel daar te klein voor is. In Disney World is dit gewoon op het kasteel. Maar de voorstelling was heel mooi. Ook hebben ze daarna nog het vuurwerk gekeken op het centrale plein. Ze waren om 10 uur weet terug.

Morgen onze laatste lange dag hier in Californië. Morgenavond vliegen we om 23.20u pas van Los Angeles International Airport met vlucht DL883 naar Orlando International Airport. Daar komen we dan de volgende dag rond 7 uur in de ochtend aan.

Hoop dat we morgen dus nog een verslag kunnen plaatsen. Even zoeken naar een wifi punt op de airport denk ik. Tot later dus.

Maandag, 23 juli 2012

Gek maar vanmorgen een keer geen wekker gezet. Dat was heerlijk. En omdat we vandaag weer vertrekken was het dus koffers inpakken. Dat ging prima. Alles zit nog onder het maximale gewicht. Toch handig een digitale kofferweger. Hij geeft exact aan wat de weegschaal bij het vliegveld ook aangeeft.

Om 9 uur waren we klaar en hebben we de koffers in de auto gezet. De auto kunnen we tot vanavond op de parking laten staan. Als je bij de hotels aan de boulevard je auto neerzet en je geen gast bent dan riskeer je wegslepen en 350 dollar boete. Bij de meeste hotels staat er dus ook een portier.

We hadden gisteren de laatste dag in het California Aventure gedaan dus vandaag was het Disneyland Park aan de beurt. We zijn eerst de Disney Gallery ingelopen. Daar is een hoop historie te zien over dit eerste park van Disney. Hier heeft Walt Disney in 1955 zijn droom tot werkelijkheid gemaakt. Zelfs het bankje waar hij alles bedacht heeft staat hier. In deze Gallery kun je daar een hoop over lezen en zien. Ook kom je leuke foto’s en maquettes van andere parken tegen.

Op deze laatste dag zijn we nog even lekker door alle landen gelopen en wat attracties gedaan.

Onder andere met de monorail. Deze rijdt door de parken heen naar Downtown Disney en weer terug.

Een van de unieke dingen hier in het Park is dat je kan kanoën bij de Davy Crocket’s Explorer Canoes. En daar heb ik me met Davy dus even aan gewaagd. Je vaart gewoon tussen de grote boten door die er ook varen.

Om 3 uur zijn we het park uitgelopen en zijn nog even door Downtown Disney gelopen. Nog even wat gedronken en om 5 uur zijn we naar onze auto gelopen.

We hadden gisteren een goed advies gehad van onze tour-chauffeur. Hij raadde ons aan om 5 uur weg te rijden omdat het nog wel eens druk kan zijn en je altijd met vertraging rekening moet houden. Maar het ging voorspoedig. Aangezien wij met 3 in de auto zitten mogen we gebruik maken van de Carpool Lane. En dan rij je lekker door. Onze TomTom bracht ons ook goed naar het Alamo Car Return station. Daar ging alles lekker vlot en kregen we een bonnetje met 0,00 er op. Dat klopte dus gelukkig. Met de bus van National/Alamo waren we binnen een kwartier bij de Delta Terminal.

Daar was het even spannend na onze ervaring in New York. Maar de self checkin werkte goed en we konden naar de bagage drop. Daar ging er toch weer iets mis. We moesten voor onze koffers betalen. Maar ons ticket dat we in New York hadden gekregen gaf snel uitsluitsel. Zonder kosten mochten onze koffers mee.

We zitten nu lekker op Los Angeles Airport in de lounge. Onze vlucht vertrekt pas over ruim 3 uur dus we hebben nog alle tijd. Wij gaan nu onze klokjes weer 3 uur verder zetten. Dan hebben we nog maar 6 uur tijdsverschil met Nederland.

We hebben hier prachtig weer gehad. Nu op de airport zien we de eerste wolken. We zullen zien hoe het weer in Orlando is. We zullen daar wel weer wat onweersbuien krijgen.

Tot morgen vanuit Florida!!